Tarihçe

Okulumuz İstanbul ili Sultanbeyli ilçesi Orhangazi Mahallesinde yer almaktadır. 2500 metre karelik bir alan içinde 1000 metre karelik kullanım alanına 4 kat ve 30 dersliktir. 2006 yılında yapımına başlanmıştır.52 ilkokul 6 okul öncesi 4 özel eğitim öğretmeni 3 İngilizce ve 1 Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmeni bulunmaktadır.

 

08.08.2008 tarihinde okulumuz eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Anasınıfı ek binası 2012 yılında tamamlanmıştır.

 

2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle okulumuzun ortaokul kısmı ayrılarak ismi Zübeyde Hanım İlkokulu olmuştur. Orhangazi Mahallesinin tamamını Akşemsettin Mahallesinin ve Necip Fazıl Mahallesinin bir kısmından öğrenci almaktadır.

 

Kurumumuz Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 4-11 yaş aralığındaki öğrencilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü 30 dersliğe sahip olan bir temel eğitim kurumudur. Okulumuzda ana sınıfı öğrencileri de dâhil olmak üzere toplam 1854 öğrenci öğrenim görmektedir. Eğitim öğretim faaliyetleri kurumumuza ait dört katlı müstakil binada yürütülmektedir. Okulumuzda halen 5 yönetici, 66 öğretmen görev yapmaktadır.

Okulumuzda eğitim ve öğretim çalışmalarının yanı sıra çeşitli faaliyetler de yürütülmektedir. Okulumuz 2016-2017 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen ''Beyaz Bayrak'' projesini tamamlayıp 'Beyaz Bayrak'' almıştır. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ''Beslenme Dostu Okullar'' projesi yürütülmektedir ve "Beslenme Dostu Okul" sertifikası almaya da hak kazanmıştır.

 

2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle okulun fiziki durumu ile çevre düzenlemesi öğrenciye daha iyi hizmet verebilecek şekle getirilmiştir.

 

Okulumuz eğitim - öğretim faaliyetlerine başladığı ilk günden bu yana çağdaş eğitim- öğretim gerekleri; uygun fiziksel mekânların temini, eğitim - öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim - öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmaktadır.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 4  kişi beğendi